Cappella Calluna
Kleinkoor met een groot geluid

Onze projecten

Op 1 oktober zijn we gestart met het project Vrijheid en vrede.

Vrijheid en vrede

In 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd; aanleiding om met Cappella Calluna een programma rond dat thema te gaan uitvoeren.

Natuurlijk is het verlangen naar vrede en vrijheid van alle tijden. In de 17e eeuw schreef Thomas Tomkins zijn Pray for the peace of Jerusalem, een polyfoon anthem op tekst van psalm 122, en Heinrich Schütz componeerde rond dezelfde tijd Verleih uns Frieden genädlich, in een meer vroegbarokke stijl.

In 1801 dichtte Benedek Viràg een vlammende vredewens, Bèkessèg òhajtàs, in 1953 door Zoltàn Kodàly op muziek gezet in een al even energieke sfeer. Legendarisch is de 'zingende revolutie' waarmee de Baltische landen hun vrijheid bevochten. Een van de meest geliefde liederen uit die tijd was het Estse volkslied Mu isamaa.

Uit The armed man, a Mass for peace van Karl Jenkins, zingen we het slotkoor God shall wipe away all tears. En als het dan vrede is, kunnen we van het leven genieten. Daarvan getuigen het verstilde Abendfriede van Josef Rheinberger en het feestelijke Sing we and chant it, geschreven door Thomas Morley.

Voorbeelden

Op Youtube staan uitvoeringen van bovenstaande stukken.
Meezingen

Er is nog ruimte voor 1 tenor.

De repetities zijn op dinsdagavond. We zijn gestart op 1 oktober. Meer informatie over meezingen en de repetitieavonden.

Je kunt je aanmelden met onderstaand formulier.


E-mail
Info